“Se întâmplă, uneori, ca trăind printre cei deştepţi, să te îmbolnăveşti de prostie!“

Tu cum ascuţi cuţitele de bucătărie şi foarfeca? Eu am găsit această metodă

de - acum 1 săptămână în Să dai sau nu banul

Ştiu că există o mulţime de dispozitive pentru ascuţit cuţite şi foarfece, de la cele cu arc, la cele cu piatră, manuale şi terminând cu cele electrice. Totuşi, se întâmplă uneori să nu ai la îndemână un astfel de produs, iar asta exact când ai mai mare nevoie.

Ştiam de această metodă de ascuţit foarfeca şi cuţitele de bucătărie de mai bine de un an de zile, dar pentru că în vechea casă aveam la dispoziţie tot ce îmi trebuia şi tata socru se ocupa de tot ce înseamna ascuţirea acestora, nu mi-am bătut prea tare capul.

Acum, de când ne-am mutat la casă nou, încă mai descoperim că ne lipseşte câte ceva şi periodic trebuie să mergem la cumpărături. Când ne-am utilat bucătăria, am cumpărat de la LIDL (o să spuneţi că sunt plătită să vorbesc de brand, dar nu e deloc aşa, pur şi simplu sunt un fan al acestui magazin şi mare parte dintre cumpărături de fac sunt de aici) un set de cuţite care conţinea şi o pilă pentru ascuţit cuţite.

Pila este relativ bună pentru ascuţit cuţitele mici, dar nu şi pentru cele mari. În plus, nu îmi este de folos atunci când tai carnea, pentru că nu face faţă, iar dacă ascute lama, o face doar pentru câteva minute de utilizare. Dar, metoda cu folia de aluminiu nu dă niciodată greş, fie că e vorba de cuţite sau foarfecă.

Cum ascut foarfeca şi cuţitele de bucătărie cu folia de aluminiu

» Rup o bucată mai mare din folia de aluminiu, o împachetez în foarte multe bucăţele până se micşorează şi apoi o tai cu foarfeca sau folosind cuţitele.

Tu ce alte trucuri de ascuţit cuţitele de bucătărie şi foarfeca foloseşti? Scrie-ne în secţiunea de comentarii de mai jos!

Comentarii

comentarii