“Se întâmplă, uneori, ca trăind printre cei deştepţi, să te îmbolnăveşti de prostie!“

3 măşti DIY care mă ajută să protejez tenul iarna

de - acum 6 zile în Să dai sau nu banul

Iarna şi vara sunt cele mai severe două anotimpuri cu pielea noastră, iar dacă nu luăm din timp măsuri de precauţie, riscăm să avem parte de neplăceri care nu pot fi remediate cu uşurinţă. Spre exemplu, iarna aceasta de câte ori ţi s-au crăpat buzele de la frig sau cum a arătat tenul tău după o plimbare afară la -10 grade?

Pentru că tenul meu este mixt (gras în zona T şi uscat în obraji), trebuie să fiu foarte atentă la tratamentul pe care i-l ofer, îndeosebi în condiţii de frig. Îmi place foarte mult să mă plimb seara după ce termin munca, pentru că această activitate mă ajută să îmi limpezesc gândurile şi să fac loc pentru noi provocări. Chiar dacă temperaturile nu au fost prea prietenoase în ultimele seri, nu am renunţat să fac câte o plimbare de 60 de minute prin cartierul în care locuiesc.

Aşa cum era de aşteptat, cele mai expuse zone la frig au fost buzele, tenul şi mâinile, iar pentru fiecare dintre ele m-am asigurat că am aplicat câte un tratament. Buzele le hidratez cu un balsam pentru buze pe bază de ardei, mâinile cu o cremă hidratantă, iar tenul cu diferite măşti DIY.

Care sunt cele 3 reţete pentru măşti DIY care mă ajută să trec cu bine de sezonul rece

» Masca din banane – Este o sursă foarte bună de vitamina C, biotină şi mangan, nutrienţi de care tenul are nevoie mai mult ca orice în sezonul rece şi pe care le va absorbi cât mai rapid cu putinţă. Amestecul pe care îl folosesc este format din o banană, o lingură cu miere şi 2 linguri zeamă de lămâie. Aplic masca pe toată faţa, o las să acţioneze 15 minute, după care o îndepărtez cu apă călduţă şi termin prin a aplica o cremă hidratantă.

» Masca din cafea – Folosesc cafeaua nu doar pentru ten, ci şi pentru tot restul corpului. Periodic, când fac duş am grijă să îmi fac un peeling cu cafea pentru piele catifelată şi hidratată. În cazul tenului, masca din cafea conţine zaţ de cafea amestecat cu 50ml lapte şi două linguri zeamă de lămâie. Aplic pasta pe faţă, o las să acţioneze 15 minute, după care la fel ca în cazul primei măşti, o îndepărtez cu apă călduţă şi după ea aplic o cremă de noapte hidratantă.

» Masca din ou – Când eram copil, obişnuiam să bat un ou, să îl ung pe faţă, să îl las să se usuce 10 minute şi apoi să mă spăl cu apă din abundenţă. Acum am schimbat un pic practica, iar oul îl amestec cu ovăz până când obţin o pastă pe care o pot aplica pe ten. O las să acţioneze 20 de minute după care spăl faţa cu apă călduţă. Uneori, în loc de cremă hidratantă folosesc apă termală care are proprietăţi foarte bune pentru îngrijirea tenului.

Acestea sunt trucurile mele DIY pentru îngrijirea tenului pe timp de iarnă. Tu ce reţete foloseşti?

Comentarii

comentarii

Degivrant homemade pentru parbriz – Două reţete ieftine pentru zilele geroase
Ultimele 3 zile au fost cele mai geroase zile de iarnă, iar fiecare şofer ştie ce înseamnă să fii nevoit să stai la -10 până la -16 grade să cureţi maşina de zăpadă şi să ştergi parbrizul de gheaţă...